x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Bebe a început să meargă? Cum alegi cea mai bună protecție de scări pentru copii

Bebe a început să meargă? Cum alegi cea mai bună protecție de scări pentru copii

16 Mai 2023   •   13:27
Bebe a început să meargă? Cum alegi cea mai bună protecție de scări pentru copii

De la o zi la alta, cei mici devin tot mai curioși și își doresc să ajungă în cel mai puțin accesibile locuri din casă, dar și periculoase în același timp. Ei profită de intervalele în care rămân nesupravegheați și, odată ce merg de-a bușilea, explorează, mai ales, scările. Dacă ești părinte și locuiești la casă, cu siguranță îți este foarte familiară această practică a lor. Iar dacă vrei să nu mai ai inima cât un purice de fiecare dată când nu îi mai găsești nici la desene, nici la locul preferat de joacă din living, instalează, fără să mai stai pe gânduri, o protecție de scări pentru copii și vei fi mult mai liniștit.

De asemenea, instalarea unei protecții pentru scări este recomandată și de către medicii pediatri, cele mai grave lovituri fiind cele în urma căzăturilor pe scări ale celor mici. Tocmai pentru că uneori este imposibil să nu îl scapi din ochi pe juniorul tău, am pregătit un mic ghid care să te ajute să alegi cea mai bună protecție de scări pentru copii.

În funcție de lățimea scărilor, dar și de spațiul pe care vrei să îl aloci instalării unei protecții de scări pentru copii, ai posibilitatea să optezi pentru o poartă de siguranță cu închidere triplă, dar și de o poartă de siguranță cu design retractabil, ambele disponibile în magazinul online Empria, precum și alte accesorii ajutătoare pentru prag, balustradă, scări, balcoane și terase, asigurând astfel o protecție suplimentară copilului tău.

De regulă, o protecție de scări pentru copii se instalează în partea de jos sau în partea de sus a scărilor, între pereți sau în cadrul ușilor. Un accesoriu din seria pragurilor este mai mult decât necesar pentru a preveni împiedicarea și trecerea optimă peste acesta.

 

Cum alegi cea mai bună protecție de scări pentru copii?

  1. Momentul oportun pentru instalare. Un factor de decizie important în alegerea celei mai potrivite protecții de scări pentru copii este perioada. Astfel, dacă bebe a început să meargă de-a bușilea sau să se cațere, acesta este momentul potrivit. Pentru că oricât de liniștiți pot părea copiii, este de preferat să nu ne asumăm acest risc, siguranța fiind cea care primează.

 

  1. Montarea propriu-zisă. Cu cât montarea se poate face mai ușor, cu atât este o alegere și mai potrivită pentru casa ta, fără să mai fie nevoie de o armată de meșteri și truse de scule de toate dimensiunile. Pentru o variantă de protecție de scări pentru copii care se montează cu ușurință, mergeți la sigur pe Empria.ro. Montarea propriu-zisă se face exclusiv prin presiunea șuruburilor și strângerea lor manuală.

 

  1. Modalitatea de închidere/deschidere. Un aspect esențial este modul prin care se face accesul dincolo de poarta de protecție. Siguranța trebuie să fie ușor de acționat de către adulți și cât mai dificil de descifrat de către copii. O protecție de scări pentru copii cu două direcții de deschidere este ideală. De asemenea, pentru un plus de siguranță, pot fi amplasate cupe pentru fixare.

 

  1. Sistemul de blocare. Se consideră un sistem de blocare eficient, unul care are închidere triplă. De asemenea, când poarta este lăsată liberă, închiderea se va face automat. Sistemul de blocare se poate acționa fie doar pe o parte, fie total.

 

  1. Dimensiunea. De fiecare dată când suntem pe punctul de a achiziționa o nouă protecție de casă pentru a spori gradul de siguranță pentru micuții noștri, vom avea în vedere, negreșit, dimensiunea acestora. Astfel, o caracteristică importantă este dimensiunea ajustabilă a protecției de scări pentru copii, pentru a ne putea folosi de ele pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Din fericire, Empria comercializează produse cu dimensiune reglabilă (65-74 cm, respectiv 75-84 cm lungime, cu o înălțime de 76 cm), hint care îți ușurează căutările pentru casă cu o protecție de scări pentru copii.

 

  1. Materialul. Este de preferat ca materialul din care este confecționată poarta de siguranță pentru scări să fie dintr-un material rezistent. Copiii vor încerca să se cațere pe ea, în plus e important să fie ușor de curățat și dezinfectat.

Alege bucuria siguranței cu cei de la Empria și, cu un efort minim, asigură toată protecția de care au nevoie copiii tăi, chiar în confortul casei voastre. La ce să te aștepți să găsești în pachetul cu cea mai bună protecție de scări pentru copii? Iată componentele care vor fi nelipsite: o poartă albă și 4 șuruburi pentru care nu va fi nevoie de găuri, strângerea lor acționându-se manual. Pachetul vine, negreșit, cu un manual de instrucțiuni.

Dacă pentru scările tale ai nevoie de o suprafață mai mare pe care să limitezi accesul, poți opta pentru o protecție de scări pentru copii, la care să adaugi, ulterior, încă două extensii, achiziționate separat, una pe care să o amplasezi în partea stângă, și una în partea dreaptă. Prelungirile extensiilor pot fi de 10, 20, 30, 45 sau 80 cm. Extinderile se pot atașa de poartă cu ajutorul conectorilor.

Protecțiile pentru casă au mai multe avantaje decât am fi crezut, astfel că investiția își va dovedi utilitatea pe termen lung. Aceasta previne accidentarea copiilor și induce, deopotrivă, siguranță părinților. În aceeași măsură, o protecție de scări pentru copii poate fi și un bun mod de opri accesul animalelor de companie în zonele din casă destinate strict odihnei familiei.

×