x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Bill Gates spune la ce vârstă poate să primească un copil telefon mobil

Bill Gates spune la ce vârstă poate să primească un copil telefon mobil

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   23:30
Bill Gates spune la ce vârstă poate să primească un copil telefon mobil
Sursa foto: Hepta

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, spune la ce vârstă este indicat să primească un copil telefon mobil.

Acesta are reguli stricte cu privire la copiii care folosesc tehnologia informațională. Într-un interviu recent, miliardarul a dezvăluit momentul în care au avut voie proprii copii să primească primul telefonul mobil.  El nu s-a grăbit să introducă tehnologia în viața copiilor săi, relatează The Mirror

Mai mult, a avut reguli clare cu privire la timpul petrecut în fața ecranelor. 

El a dezvăluit că nu și-a lăsat copiii să aibă telefon mobil înainte de vârsta de 14 ani.

„De multe ori, aveau și o anumită oră după care nu aveau voie în fața ecranului. n cazul lor, acest lucru ajută la o oră de culcare rezonabilă.” a spus Bill Gates.

De asemenea, copiii săi nu aveau voie să își folosească telefonul mobil la masă dar îl îl puteau folosi pentru a-și face temele sau pentru a învăța. Bill Gates are 3 copii: Phoebe Adele, Jennifer Katharine și Rory John. 

Deși regulile sale ar putea să pară dure, există studii care îi susțin punctul de vedere. Potrivit unui raport din 2016, vârsta la care copiii primesc acum smartphone-uri se apropie de 10 ani. 

„Cred că această vârsta va deveni din ce în ce mai mică. Pentru că părinții se satură să își tot dea propriul smartphone copiilor”, a declarat Stacy DeBroff, directoare în cadrul Influence Central. „” 

Bill Gates nu este însă singurul care reguli stricte atunci când vine vorba de vârsta la care un copil poate să aibă primul telefon mobil.

James P. Steyer, director în cadrul ONG-ului Common Sense Media, axat pe conținut produs pentru familii, are și el are o regulă clară. Copiii lui primesc un smartphone când ajung la liceu. Și doar dacă au demonstrat că pot fi reținuți atunci când vine vorba de utilizarea sa. 

„Doi copii nu sunt la fel și nu există niciun număr magic. Vârsta unui copil nu e la fel de importantă pe cât e nivelul de maturitate sau de responsabilitate” a precizat Steyer.

Există și țări care limitează timpul pe care îl petrec copiii în fața ecranelor. Alte state au interzis smartphone-urile în școli. 

Este cazul Noii Zeelande, țară care avea unele dintre cele mai bune rezultate la alfabetizarea copiilor. Dar abilităţile de citire şi de scriere ale tinerilor au scăzut îngrijorător. Astfel că autoritățile au interzis telefoanele mobile  în școli. 

„Vom interzice telefoanele în şcolile de pe tot cuprinsul Noii Zeelande. Vrem ca ai noștri copii să înveţe şi vrem ca profesorii noştri să predea”, a declarat prim-ministrul. Experții susțin această perspectivă și nici ei nu cred că un copil ar trebui să primească un telefon prea devreme. 

Christopher Luxon declarase că va interzice telefoanele mobile în şcoli în cursul primelor 100 de zile de mandat. Astfel, adoptă o politică deja testată în SUA, Marea Britanie şi Franţa, notează useit.ro.

×
Subiecte în articol: bill gates smartphone copil telefon mobil