x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cazul supravieţuitorului Andrei a impresionat America. Ce poţi face pentru a contribui la salvarea lui

Cazul supravieţuitorului Andrei a impresionat America. Ce poţi face pentru a contribui la salvarea lui

06 Apr 2012   •   07:43
Cazul supravieţuitorului Andrei a impresionat America. Ce poţi face pentru a contribui la salvarea lui

S-a nascut aproape fara intestine si cu manute nu mai groase decat niste nuieluse. Prognosticul la nastere a fost sumbru: nu avea cum sa supravietuiasca mai mult de cateva zile. Si totusi, cumva, miracolul s-a produs si viata a invins. Andrei a incaput pe mainile celui mai priceput si dedicat pediatru roman, Catalin Cirstoveanu, de la Spitalul bucurestean de pediatrie Marie Curie. Iar acesta l-a adus in prezent, cand are opt luni si se fac pregatiri pentru a-i prelungi cu mult mai mult 'sejurul' prin aceasta lume.

Seful sectiilor de neonatologie si cardiologie de la Marie Curie este intr-o lupta continua cu sistemul medical autohton corupt, pentru a salva cat mai multe vieti de copii, chiar daca asta implica intense activitati extraprofesionale, precum strangerea de fonduri, pentru operatii in strainatate.

Gratie jurnalistei Alison Mutler, corespondentul din Romania al Associated Press (AP), care a relatat despre eforturile lui Cirstoveanu, cazul lui Andrei a fost popularizat in media Occidentala si a impresionat persoane si organizatii cu dare de mana.

Asa cum se intampla de foarte multe ori, si in cazul lui Andrei viata trebuie cumparata. Costul interventiei chirurgicale care ii va oferi sansa de a trai, in continuare, este de ordinul sutelor de mii de dolari. Andrei provine dintr-o familie de tigani saraci, asa ca, fara dedicatia doctorului Cirstoveanu si fara informatiile si fotografiile difuzate de AP, soarta sa ar fi fost pecetluita, conform prognosticului de la nastere. Asa, insa, o parte din suma s-a strans si visul salvarii lui Andrei poate deveni realitate.

Intestinele lui Andrei masoara si acum abia 10 centimetri, in comparatie cu trei metri, lungimea normala. A crescut in greutate doar un kilogram (ajungand la 2,8 kg), de la nasterea sa, pe 27 iulie, anul trecut. Operatia este foarte urgenta, Cirstoveanu opinand ca, in lipsa acesteia, nu va putea supravietui mai mult de trei luni.

Chiar daca nu are aproape niciun pic de grasime si masa musculara, Andrei are nevoie de afectiune si protesteaza energic atunci cand asistentele doctorului Cirstoveanu, mamele sale adoptive, il pun inapoi in incubator, dupa o repriza de leganat in brate.

Daca ai posibilitatea si dorinta de a contribui pentru salvarea vietii lui Andrei, te rugam sa o faci contactand Spitalul de copii Marie Curie, la numerele de telefon 021-4604260, 021-4603026 - Sectia Neonatologie.

×