Graţie analizei ce poate fi efectuată începând cu săptămâna a 16-a din sarcină, eventualele afecţiuni cardiace ale bebeluşului pot fi diagnosticate, cu un procent de corectitudine de 85%. Gradul de corectitudine ale analizei creşte dacă ecocardiografia fetală se realizează între săptămânile 18 şi 22, deoarece inima bebeluşului din pântecele mamei este într-un procent mare în forma ei finală de formare
În opinia prof. dr. Gayaz Akçurin, specialist în Cardiologie Pediatrică al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia, Ecocardiografia fetală nu dăunează sub nici o formă mamei sau bebeluşului, iar operaţiunea nu este dureroasă şi durează aproximativ 20 de minute. În cazul în care calitatea imaginii nu este bună sau la pacienţii suspectaţi de o anomalie complexă acest termen este mai lung.
Terapia cu radon – o româncă are „cheia” la Bad Gastein
“Ecocardiografia fetală, care prezintă posibilitatea de analiză detaliată a legăturii dintre inima bebeluşului cu structurile din interiorul burticii, structura atriumului, legătura dintre atrium şi valvele cardiace şi structura venelor, este folosită pentru stabilirea eventualelor afecţiuni cardiace şi asigură planificarea tratamentelor după naştere”, explică doctorul Gayaz Akçurin.
......................