x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Gripa porcină închide încă două şcoli în Bucureşti

Gripa porcină închide încă două şcoli în Bucureşti

23 Noi 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii (MS) a decis, luni, să suspende cursurile, pentru şapte zile, din cauza gripei cu virusul A/H1N1, la Liceul Teologic Adventist "Ştefan Demetrescu" şi la Şcoala generală nr. 66, a anunţat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.



În ultimele 24 de ore, până luni, la ora 12.00, au mai fost confirmate 45 de cazuri noi de îmbolnăvire cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.966. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Botoşani (14), Vrancea (9) şi Bucureşti (8). Luni dimineaţă a fost primită confirmarea şi cu privire la primul deces din cauza îmbolnăvirii cu gripa nouă a unui bărbat din localitatea Siret care avea, ca boli asociate, obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială.

Streinu-Cercel a precizat că bărbatul a fost internat în 15 noiembrie în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi cu simptomatologie moderată, el murind prin stop cardiorespirator în ambulanţă, în timpul transferului către Spitalul de boli infecţioase Iaşi.

În Spitalul de boli infecţioase din Iaşi mai sunt internaţi 10 pacienţi cu forme severe de gripă cu virus A/H1N1, cinci dintre ei fiind ventilaţi mecanic. Cazurile acestea provin din judeţele arondate Iaşiului, a spus Streinu-Cercel.

×
Subiecte în articol: sănătatea adolescentului