x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului O șansă nesperată pentru copiii bolnavi de inimă, ce nu pot fi tratați în România

O șansă nesperată pentru copiii bolnavi de inimă, ce nu pot fi tratați în România

01 Feb 2013   •   11:39
 O șansă nesperată pentru copiii bolnavi de inimă, ce nu pot fi tratați în România
Organizația umanitară israeliană Save a Child’s Heart (SACH), are ca misiune asumată salvarea vieților copiilor cu probleme cardiace, proveniți din țările în curs de dezvoltare.
SACH își propune să creeze centre de excelență pentru tratament cardiac pediatric în aceste țări, printre care se numără și România. Deocamdată, copiii care au nevoie de intervenții urgente trebuie transportați în Israel, unde beneficiază, gratuit, de tratamentul adecvat oferit de o echipă a Centrului Medical Wolfson, din Holon. Pe durata tratamentului, sunt cazați, tot gratuit, la Căminul pentru copii din Azor, aflat în vecinătatea clinicii Wolfson. Practic, părinții trebuie să suporte doar costul transportului și al propriei cazări, în cazul în care e obligatoriu să rămână alături de copil.
Organizația finanțează costurile de cazare și tratament prin donațiilor obținute, care sunt substanțiale. Din 1995 și până în prezent, la Centrul Wolfson au fost tratați peste 3.000 de copii cu probleme cardiace congenitale și reumatice, având vârste cuprinse între zero și 18 ani, proveniți din 44 de țări în care „tratamentul adecvat nu este disponibil”. Majoritatea copiilor provin din țările Orientului Mijlociu și Africa și doar 20% din Europa de Est, Asia și cele două Americi.
Numărul copiilor tratați anual a crescut de la 48 în 1996, la 298 în 2012.
În cazul în care aveți în familie sau printre cunoscuți un copil cu probleme cardiace, ce nu poate fi tratat în România, merită să încercați la SACH. Adresa poștală a organizației este 16 Haviva Reik St.,
Holon, 58495, Israel, cea de email sach@saveachildsheart.org, Tel: (972)-3-558-9656, Fax: (972)-3-558-9657. Sau accesați site-ul http://www.saveachildsheart.org și găsiți acolo un formular de contact. Iar dacă veți reuși, nu uitați să ne împărtășiți povestea copilului pe care îl veți salva.

×