Vaccinarea anti COVID-19 femeilor însărcinate oferă protecție bebelușilor
Imunizarea anti COVID-19 a femeilor însărcinate ar putea proteja bebelușii, după cum arată un studiu preliminar realizat în Israel de Centrul Medical Universitar Hadassah, în februarie 2021, scrie Reuters.
Astfel, au fost găsiți anticorpi la toate cele 20 de gravide cărora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină, precum şi la nou-născuţi. Protecția s-a realizat prin intermediul placentei.
''Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor însărcinate poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2", este concluzia cercetării.
Coautoarea studiului, Dana Wolf, a afirmat pentru Jerusalem Post că se va începe să analiza perioadei de timp în care anticorpii declanşaţi de vaccinare sunt prezenţi la copii.
Pfizer/BioNTech au anunţat începutul unui studiu internaţional pe 4.000 de voluntari pentru a se evalua siguranţa şi eficacitatea vaccinului COVID-19 la femeile însărcinate sănătoase și care va evalua și transferul de anticorpi la bebeluși.
Un alt studiu din SUA a constatat că anticorpii induşi la femeile însărcinate după administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 bazate pe ARN mesager (ARNm), cum sunt Pfizer/BioNTech şi Moderna, au fost transferaţi copiilor prin placentă sau laptele matern.

Ştiri din .ro
Explicațiile psihologului: Ce “forțe” ne obligă să nu lăsăm țigara din mână?
Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini
Kerastase - tehnologii inovatoare, pentru un păr sănătos

Stima de sine și alimentația

CEDO a stabilit că vaccinarea obligatorie la copii este necesară în societățile democratice
Simfonie pentru trup si suflet izvorata din apa de lavanda
90% dintre francezi trebuie să se vaccineze anti COVID-19 pentru a reveni la normal în septembrie 2021
Nemultumit de tine? Inscrie-te la un curs de dezvoltare personala in Bucuresti!
