x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sănătatea dinţilor: Cum îţi alegi paste de dinţi şi de ce TREBUIE făcut detatrajul

Sănătatea dinţilor: Cum îţi alegi paste de dinţi şi de ce TREBUIE făcut detatrajul

28 Feb 2013   •   10:35
Sănătatea dinţilor: Cum îţi alegi paste de dinţi şi de ce TREBUIE făcut detatrajul

Se spune că durerile de dinţi sunt cele mai greu de suportat. Medicii dentişti recomandă o îngrijire sporită în ceea ce priveşte dantura, un periaj corect şi mersul la controlul periodic. Stomatologii Cătălina Cîrlan şi Eduard Limboşeanu au prezentat, pentru RTV.NET , ce implică un detartraj, care sunt metodele de albire ale dinţilor, cum ne alegem pasta de dinţi şi cum se efectuează un periaj corect.

Cum ne alegem pasta de dinţi

Atunci când alegem o pastă de dinţi, trebuie să ne gândim la nevoile danturii noastre şi la ce ne lipseşte pentru o sănătate orală cât mai bună. Mai mult, atâta timp cât pasta de dinţi conţine fluor, nu trebuie să ne orientam doar după firma producătoare.

Citeşte şi Cum poţi să scapi de respiraţia urât mirositoare

Toate pastele de dinti care sunt pe bază de fluor au acţiune eficientă împotriva cariilor şi a tartrului. De asemenea, pasta de dinţi trebuie să fie aprobată de Asociaţia Medicilor Dentişti din România, această aprobare fiind trecută pe ambalajul pastelor care corespund normelor de siguranţă.

Citeşte şi Parodontoza netratată poate duce la infarct


Stomatologul Cătălina Cîrlan subliniază faptul că poate fi folosită orice pastă de dinţi, însă este important să nu se spele încontinuu cu aceeaşi pastă de dinţi, de la aceeaşi firmă şi de acelaşi tip.

Citeşte pe RTV.NET cum îţi poţi albii dinţii într-un mod sănătos şi de ce să îţi faci periodic detartrajul.

×
Subiecte în articol: sanatate dinţi detartraj