x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    23 Sep 2007   •   00:00

Carenţa de vitamina A provoacă scăderea acuităţii vizuale in timpul nopţii? Adevărat.

Carenţa de vitamina A provoacă scăderea acuităţii vizuale in timpul nopţii? Adevărat. Deficitul de vitamina A are ca prim simptom scăderea acuităţii vizuale la intuneric. Surse de vitamina A sunt atăt produsele de origine animală, căt şi cele de origine vegetală. Malabsorbţia grăsimilor, fibroza chistică, diareea cronică sunt probleme care stau la originea carenţei de vitamina A.

Cel mai bun tratament al erupţiilor herpetice este arderea lor cu spirt sau iod? Fals. Spirtul sau iodul nu influenţea-ză in nici un fel virusul herpesului şi evoluţia sa. Cel mai bine este să apli-căm pe erupţie un antiseptic fără alcool şi produse speciale antivirale. Dacă recidivele herpesului sunt frecvente, medicii recomandă preparate pentru stimularea imunităţii.

Astenia, durerile de cap sunt simptome ale intoxicaţiei cu arsenic? Adevărat. Intoxicaţiile cu arsenic au la origine insecto-fungicidele, substanţele cu care se stropesc fructele şi legumele impotriva dăunătorilor. De multe ori nu este suficientă spălarea fructelor sau legumelor pentru inlăturarea urmelor de arsenic, acesta acumulăndu-se in coajă. De asemenea, lemnul pentru mobilier este tratat impotriva cariilor cu substanţe pe bază de arsenic.

Nu-i nimic rău in a mănca foarte repede, aşa economisim timp preţios? Fals. Alimentele trebuie mestecate cu atenţie. Senzaţia de saţietate ajunge la creier după 60 de mişcări masticatorii. In acest fel evităm şi consumul excesiv de alimente.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă