"Săpunurile pentru copii nu provoacă alergii?","Oţetul de mere ne ajută să slăbim?","In timpul iernii, pielea uscată este semn de boală?"
Săpunurile pentru copii nu provoacă alergii? Adevărat. Săpunurile pentru copii sunt hipoalergenice, deoarece nu conţin coloranţi şi nici parfum. Aceste săpunuri au in compoziţie substanţe 100% naturale: miere, ceară de albine, ulei de măsline, extracte de muşeţel, gălbenele, salvie.
Oţetul de mere ne ajută să slăbim? Adevărat. Oţetul de mere scade absorbţia intestinală a grăsimilor, datorită pectinelor conţinute. Pectinele sunt fibre alimentare solubile, care scad absorbţia grăsimilor şi nivelul colesterolului. In acelaşi timp, oţetul de mere are efect tonifiant şi remineralizant. In oţetul de mere se păstrează substanţele biologic active din merele proaspete: sodiul, magneziul, potasiul, fierul.
In timpul iernii, pielea uscată este semn de boală? Fals. Din cauza frigului, vasele sangvine se contractă, apar tulburări ale circulaţiei sangvine, astfel incăt in piele ajung mai puţine substanţe nutritive şi oxigen. De aceea se usucă pielea in lunile de iarnă. Cea mai bună soluţie in aceste situaţii este o cremă intens hidratantă.
Laptele acţionează ca pansament gastric, de aceea e bine să asociem medicamentele cu laptele? Fals. In cele mai multe cazuri, laptele nu este pansament gastric. Dimpotrivă, anulează efectul medicamentului. Laptele este foarte bogat in proteine, care sunt greu digerabile şi sunt eliminate impreună cu medicamentele de multe ori. Produsele fermentate din lapte (iaurturile) nu anulează efectul medicamentelor.