x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Liana Hainarosie    |    26 Mar 2006   •   00:00

Antibioticele prescrise in caz de infectie creeaza o stare de oboseala? Fals. Oboseala este cauzata de infectia pentru care a fost prescris antibioticul. Explicatia pentru starea de oboseala este ca organismul consuma multa energie pentru a combate infectia.

Trebuie pusa apa rece pe rani? Adevarat.

In caz de rana, primul gest este de a lasa apa rece sa curga timp de 10-15 minute pe rana, daca ea nu se afla sub haine. Daca rana este sub vestimentatie de bumbac sau lana, nu ezitati sa scoateti imediat haina sau chiar s-o taiati. Daca ea este din material sintetic (care se topeste si intra in piele), lasati apa sa curga peste haine. Apa produce vasoconstrictie si limiteaza sangerarile.

Alimentatia bebelusului pana la 4 luni trebuie sa fie suplimentata cu suc de portocale? Fals.

Inainte de 4 luni, este inutil sa le dam bebelusilor suc de portocale, pentru a evita o carenta esentiala in vitamina C. Laptele matern asigura vitaminele de care bebelusul are nevoie, iar cel praf contine destula vitamina C.

Toate fructele sunt bogate in vitamina C? Fals. Coacazele, portocalele, grepfruitul, clementinele, kiwi au un continut apreciabil in vitamina C. Dar strugurii, merele, bananele, ciresele, perele sunt sarace in vitamina C, continand mai putin de 10 mg de vitamina C la 100 g de fruct. (Ina Hainarosie)
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă