x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    21 Ian 2007   •   00:00

Zaharul este vitamina buneidispozitii? Fals.
Multe persoane apeleaza la dulciuri pentru a-si recapata starea de bunadispozitie. Zaharul are acest efect, insa numai pentru scurt timp si in cantitati reduse. In cantitati mari, zaharul determina carenta de vitamina B1. Aceasta vitamina intervine in asimilarea glucidelor, carentele de vitamina B1 crescand riscul de neurastenie, depresie, oboseala, slabiciune musculara.

Riscul de a aduce pe lume copii cu sindromul Down este mai mare la femeile peste 35 de ani? Adevarat.
Cu cat varsta mamei este mai inaintata, cu atat riscul de sindrom Down este mai mare. Testul pentru sindromul Down se face in saptamanile 15-16 de sarcina.

Melatonina, hormonul somnului, stimuleaza performantele intelectuale? Adevarat.
Melatonina este un hormon produs de organism in timpul somnului profund. Acest hormon este important pentru sanatatea fizica si emotionala, pentru performantele intelectuale si, in acelasi timp, regleaza ciclul zi-noapte al organismului.

Aportul excesiv de proteine favorizeaza aparitia osteoporozei? Adevarat.
Excesul de proteine - carne, lactate, oua, mazare, fasole, soia, alune - poate determina eliminarea calciului din sistemul osos. O dieta foarte bogata in proteine provoaca acidifierea mediului intern, dislocarea calciului din oase si aparitia osteoporozei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă