x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    15 Iul 2007   •   00:00

Contraceptivele orale favorizează apariţia coşurilor?

Fals. In cazul adolescentelor şi femeilor care suferă de acnee, tratamentul de primă intenţie sunt contraceptivele. Acestea il reprezintă recomandate dacă femeile nu au probleme de sănătate care să contraindice administrarea pilulelor: probleme de circulaţie periferică, insuficienţă venoasă, tulburări de coagulare a săngelui, boli hepatice, boli hormonale.

Â

Folosirea cremei cu factor de protecţie solară este obligatorie, indiferent de condiţiile atmosferice?

Adevărat. Dermatologii ne sfătuiesc să folosim cremele fotoprotectoare chiar şi atunci cănd afară este puţin innorat. S-a demonstrat că razele ultraviolete pot trece prin nori.

Â

Rujurile pot determina alergii?

Adevărat. Eozina, un colorant din rujuri, provoacă dermatită alergică sau iritativă, care se manifestă prin descuamare, usturime, măncărimi la nivelul buzelor. Singura soluţie este renunţarea la produsul respectiv, pentru că ori de căte ori substanţa va intra in contact cu pielea va apărea reacţia alergică. De aceea, rujul trebuie inlocuit cu un luciu de buze incolor.

Â

Alimentele iuţi - piperul, muştarul, hreanul - au proprietatea de a descongestiona căile respiratorii?

Adevărat. Datorită mirosului inţepător, uşor iritant, acestea au calitatea de a degaja căile respiratorii, fiind indicate in guturai, bronşită, astm bronşic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă