Dacă imi pocnesc degetele, după 50 de ani mă voi imbolnăvi de artrită?
Fals. Nu există nici o dovadă ştiinţifică pentru a demonstra că pocnitul degetelor ar putea să ducă in timp la inflamarea articulaţiilor, afecţiune cunoscută sub numele de artrită. Cănd ne pocnim degetele, oasele se distanţează puţin, ceea ce duce la formarea unei bule de aer şi la ruperea "sigiliului" care uneşte incheieturile. Singura problemă care poate să apară la cei care işi pocnesc degetele frecvent este elasticitatea anormală a cartilajelor.
Â
Guma de mestecat, odată inghiţită, rămăne in sistemul nostru digestiv mai mult timp decăt alte alimente?
Intr-o oarecare măsură este adevărată această afirmaţie. Deoarece guma arabică, una dintre componentele gumei de mestecat, este intr-adevăr mai greu de digerat. Insă acest lucru nu inseamnă că, dacă inghiţim guma de mestecat, aceasta va rămăne "lipită de stomac", cum ne ameninţa mama cănd eram copii.
Â
Pot să contractez boli cu transmitere sexuală de pe colacul toaletei?
Fals. Medicii specialişti contrazic această teorie. Pentru că virusurile transmisibile sexual nu rezistă pe suprafeţele rigide şi reci, cum sunt capacele de toaletă. Totuşi, există o serie de paraziţi şi ciuperci care, in cazuri extrem de rare, se pot transmite prin capacul de wc. De aceea este indicat să păstrăm regulile de igienă, mai ales cănd folosim o toaletă străină.