x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    05 Aug 2007   •   00:00

Carenţele de vitamina A determină uscarea pielii? Adevărat. Carenţele de vitamina A (retinol) şi provitamina A (caroten) işi pun amprenta asupra aspectului tenului

Carenţele de vitamina A determină uscarea pielii? Adevărat. Carenţele de vitamina A (retinol) şi provitamina A (caroten) işi pun amprenta asupra aspectului tenului. Pentru a preveni imbătrănirea şi uscarea pielii este suficientă o dietă echilibrată care să conţină carne, lactate, morcovi, roşii. De asemenea, e bine să luăm suplimente cu untură de peşte.Â

Ne putem lăsa de fumat micşorănd treptat numărul ţigărilor? Fals. Micşorarea numărului de ţigări fumate zilnic nu ne ajută să renunţăm la viciu. Cel mai bine este să renunţăm la ţigări şi să folosim inlocuitorii de nicotină pentru o perioadă. Pentru că nicotina creează dependenţă, iar renunţarea bruscă la ea este insoţită de iritabilitate, stări depresive, dificultăţi de concentrare, insomnii. Plasturii sau guma de mestecat cu nicotină eliberează treptat nicotină in organism, crescănd şansele de a renunţa la viciu.

Acneea poate fi tratată individual cu unguente antiseptice şi antibiotice? Fals. Riscurile sunt foarte mari dacă alegem un unguent sau un antibiotic fără sfatul medicului. Un unguent prea puternic poate provoca descuamarea pielii şi măncărimi puternice. O dozare greşită a medicamentelor poate favoriza apariţia rezistenţei la antibiotice.

Predispoziţia la alergii poate fi depistată incă de la naştere? Adevărat. Apariţia alergiei poate fi determinată din analiza săngelui ombilical, care conţine imunoglobuline E foarte crescute la sugarul predispus să dezvolte alergii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă