x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alertă - Pericol de fracturi

Alertă - Pericol de fracturi

de Oana Antonescu    |    07 Ian 2008   •   00:00

Prima săptămănă din 2008 a pus in alertă unităţile medicale din intreaga ţară. Potrivit dr Ovidiu Cismaru, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, in primele zile ale anului s-a inregistrat un număr record de fracturi, luxaţii şi entorse.

La servicii medicale de urgenţă au apelat in această perioadă atăt bătrănii, căt şi tinerii, ambele categorii fiind expuse aproape la fel de mult riscului de fracturi, avertizează dr Ovidiu Cismaru. Din cauza temperaturilor foarte scăzute, a crescut incidenţa afecţiunilor coronariene şi a accidentelor cerebro-vasculare. "O altă patologie specifică acestui sezon o constituie stările febrile. Ne aşteptăm la o creştere a incidenţei virozelor in următoarele săptămăni", semnalează directorul SAMB.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) au emis o serie de recomandări pentru protejarea stării de sănătate a populaţiei. Printre acestea se numără evitarea pe căt posibil a deplasărilor şi a expunerii la frig, cu atăt mai mult in cazul vărstnicilor, persoanelor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii. Cănd temperaturile sunt foarte scăzute, alimentaţia trebuie să fie bogată in proteine şi grăsimi nesaturate, in fructe şi legume, mai spun specialiştii. Pentru că in această perioadă sunt foarte frecvente intoxicaţiile cu monoxid de carbon, trebuie evitate instalaţiile de incălzire improvizate. Â

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă