x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Anual - Peste 1.000 de copii in coma toxica

Anual - Peste 1.000 de copii in coma toxica

13 Mai 2006   •   00:00
Anual - Peste 1.000 de copii in coma toxica

In fiecare an, peste 1.000 de copii ajung in coma toxica la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat directorul institutiei, conf. dr. Coriolan Ulmeanu. Intoxicatiile sunt fie accidentale, atunci cand copiii inghit din greseala diverse medicamente si produse chimice aflate in casa, fie sunt voluntare. Acesta este cazul adolescentelor care incearca sa se sinucida. "Aceste come sunt de o gravitate foarte mare, pentru ca adolescentele folosesc niste medicamente (antidepresive triciclice, cum ar fi amitriptilina), prescrise de doctori pentru sindromul depresiv al perioadei de tranzitie la adulti", atrage atentia directorul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

GRIJA. Conf. dr. Coriolan Ulmeanu ii sfatuieste pe parinti sa-si supravegheze cu atentie micutii, caci acestia sunt tentati sa inghita tot felul de substante, de la antigelul care se foloseste pentru masina la soda caustica. De curand, trei copii au ajuns la spital cu gastropatie hemoragica dupa ce au inghitit detergent sub forma de pastile. Acesta este un produs foarte concentrat.

In cadrul departamentului de toxicologie al Spitalului "Grigore Alexandrescu" exista un serviciu telefonic de urgenta pentru intoxicatii la copii, deoarece, in astfel de cazuri, prima jumatate de ora este esentiala. La telefonul 021-210.61.83 pot suna chiar romani care traiesc in afara tarii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă copii