x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Apa in care nu stim ce se "scalda"

Apa in care nu stim ce se "scalda"

de Magda Marincovici    |    07 Noi 2006   •   00:00
Apa in care nu stim ce se "scalda"

Izvorul Minunilor Stana de Vale, apa minerala necarbogazoasa (plata), ra-teaza sansa de a fi un produs OK, din cauza etichetei zgarcite in in-formatii. Datele de analiza pot naste semne de intre-bare legate de "puritatea" apei.

CE BEM, CE MANCAM
Izvorul Minunilor Stana de vale, apa minerala necarbogazoasa (plata), este o apa naturala de masa, de calitate, indicata tuturor consumatorilor. Ca e vara, ca e iarna, organismul nostru are nevoie de 1,5-2 litri de lichide si o sursa buna de hidratare este chiar aceasta apa minerala. Evident, adultii care lucreaza in conditii de mediu deosebite au nevoie de o cantitate suplimentara de lichide.

INFORMATII NECLARE. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca informatiile oferite de eticheta acestei ape minerale sunt incomplete. "Pe eticheta nu este precizata calitatea microbiologica a apei. Pentru consumator ar fi util daca s-ar inscriptiona si alte date privind caracteristicile chimice ale apei cum ar fi: mineralizatia totala, pH-ul, azotati, azotiti. Astfel, daca am sti gradul de mineralizare, am sti implicit, spre exemplu, daca apa este oligominerala si daca poate fi bauta fara restrictii ca apa de masa".

pH. Potrivit prof. dr. Mencinicopschi, reactia apei sau pH-ul ne-ar putea oferi informatii despre aciditatea sau alcalinitatea apei, utile in special suferinzilor de boli ale aparatului digestiv. Iar azotatii si azotitii ne-ar da indicatii despre o eventuala impurificare a sursei. Desi este o apa de masa de buna calitate, chiar comparabila cu cele mai bune marci straine, indicata tuturor consumatorilor, totusi persoanele cu suferinte ale sistemului digestiv trebuie sa fie precaute. Aceasta apa poate fi folosita si la prepararea alimentelor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă