x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Aparatul care citeşte densitatea osoasă

Aparatul care citeşte densitatea osoasă

de Alexandru Boariu    |    21 Apr 2008   •   00:00
Aparatul care citeşte densitatea osoasă

STOMATOLOGIE ● Noi tehnologii dentare
Fiziodispenser este un aparat de ultimă generaţie care stabileşte densitatea osoasă şi ghidează medicul implantolog în luarea deciziilor. Astfel, pacientul beneficiază de un implant sigur.



STOMATOLOGIE ● Noi tehnologii dentare
Fiziodispenser este un aparat de ultimă generaţie care stabileşte densitatea osoasă şi ghidează medicul implantolog în luarea deciziilor. Astfel, pacientul beneficiază de un implant sigur.


"Potrivit studiilor de specialitate, procentele de insucces în cazul folosirii metodelor clasice cresc tocmai din cauza implantării în zone de os care nu sînt ideale pentru aceste operaţiuni. Or, noua metodă dă posibilitatea medicului de a alege implantul potrivit pentru tipul de os", a precizat dr Luigi Qattromini din Italia, prezent la expoziţia internaţională de medicină dentară "Denta 2008" de la Romexpo.

Practic, aparatura modernă – un fiziodispenser ultraperformant – indică cea mai bună strategie în alegerea implatului în funcţie de densitatea osoasă "citită" de către acesta, înlăturînd orice greşeală ce ar putea fi făcută de medicul implantolog. Fiziodispenserul "minune" transformă în valori numerice rezistenţa întîlnită în os, redînd valorile maxime. "În funcţie de aceste valori, se stabileşte cu exactiate ce tip de implant trebuie înserat şi, mai ales, cu ce forţă", spune dr Luigi Qattromini. Doctorul Daniela Gruia, medic stomatolog, a testat deja noua aparatură. "În urmă cu cîţiva ani, am decis să aprofundez implantologia. Am urmat cursuri de specilalitate în Italia, la Padova, am obţinut o diplomă, după care mi-am cumpărat un fiziodispenser clasic, trusa chirurgicală, implanturi etc. Vă mărturisesc însă că nu puteam fi sigură, nu ştiam dacă implantul se va osteointegra etc. Încă nu aveam sensibilitatea manuală şi nici siguranţa pacienţilor."


PROTEZARE IMEDIATĂ. La expoziţia dentară de la Bucureşti a mai fost prezentată o tehnologie unică în lume, constînd în posibilitatea de a realiza protezarea imediat după efectuarea implantului, cu o rată de succes de 99%. Această tehnologie este foarte uşor de folosit şi dă posibilitatea oricărui medic dentist să pună implanturi într-un mod foarte sigur. "Această tehnologie înlocuieşte experienţa de zeci de ani a unui medic implantolog", ne asigură doctorul Daniela Gruia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă