x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atentie! - Aspartamul poate fi cancerigen

Atentie! - Aspartamul poate fi cancerigen

de Liana Hainarosie    |    21 Iul 2005   •   00:00
Atentie! - Aspartamul poate fi cancerigen

Aspartamul, folosit la indulcirea a peste 6.000 de produse alimentare din intreaga lume, s-a dovedit a fi cancerigen la soareci, conform unui studiu italian aparut in revista medicala European Journal of Oncology.
In acest sens, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a afirmat ca, "desi in tara noastra nu au fost demarate studii in acest sens, aceste rezultate nu sunt o surpriza.

Ele reprezinta un semnal de alarma, cunoscut fiind faptul ca acidul aspartic si fenilalamina, doi aminoacizi naturali continuti de aspartam, pot avea efecte negative asupra sistemului nervos central".

Avand putere mare de indulcire, dar putine calorii, aspartamul nu trebuie folosit de copii, tineri, sportivi, femei insarcinate, care au nevoie de un surplus de energie. Aspartamul trebuie evitat de persoanele care sufera de fenilcetonurie, afirma prof. dr. Mencinicopschi. Este foarte important sa citim eticheta produselor care contin aspartam - bauturi, bomboane, deserturi light.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă