x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atentie la idilele de la malul marii!

Atentie la idilele de la malul marii!

18 Iun 2004   •   00:00

Perioada estivala este sinonima cu libertatea corpului si a spiritului. Pentru multi vacanta e mai reusita daca e pigmentata cu aventuri sentimentale. Idile de un sezon... Din pacate, idila trece si poate lasa in urma ei o infectie luata pe cale sexuala.

MAGDA MARINCOVICI

Sifilisul, blenoragia, clamidya... SIDA sunt doar cateva dintre infectiile severe pe care riscam sa le contactam daca facem sex neprotejat. Avertismentele specialistilor sunt din ce in ce mai puternice, mai ales ca in ultima vreme se inregistreaza o crestere a incidentei sifilisului mai ales printre adolescenti si tineri. Avertismentele insa se adreseaza tuturor celor care pleaca in vacanta, indiferent de varsta.

LIBIDOU. Statisticile arata ca vara, comparativ cu celelalte sezoane, apetitul sexual este in crestere. Se pare ca sub razele soarelui simturile se infierbanta ca urmare a accelerarii secretiei unor hormoni responsabili cu dorinta sexuala. Apoi, vacanta este un timp al satisfacerii dorintelor, inclusiv al celor de ordin sexual. Si de aici nu-i decat un pas pana ne vedem prinsi in mrejele sexului la prima vedere. Pentru ca amintirile din vacanta sa fie placute, indemnul sexologilor e simplu: iubiti-va protejat. Specialistul nostru, medicul Daniel Popescu, spune ca prezervativul este cea mai simpla, comoda si accesibila metoda de a ne proteja de infectiile cu transmisie sexuala. Mai mult, prezervativul prezinta avantajul de a asigura protectie de peste 90% fata de infectiile luate pe cale sexuala.

CARCOTASI. Din pacate, unii barbati sunt de parere ca prezervativul reduce mult din intensitatea actului sexual, iar unele femei sunt convinse ca prezervativul este de vina ca raportul sexual este mai scurt si nu le satisface pe deplin. "Carcotasii" invoca tot soiul de motive: grosimea, forma, gelul... Specialistul nostru le precizeaza ca depinde ce prezervativ folosim. "Dar mai ales trebuie puse in balanta avantajele si dezavantajele sexului neprotejat. Prezervativul ramane singurul mijloc de a ne proteja de infectiile sexuale."

Alegeti

Oferta de prezervative este extrem de diversificata. Sunt prezervative cu diverse arome - de banane, portocale, vanilie, menta - , in diverse culori, texturi, grosimi... Daca sunteti alergic la latex, consultati medicul sau farmacistul pentru a va recomanda prezervativul adecvat. Sunt de asemenea prezervative foarte subtiri, care se muleaza anatomic foarte bine. Si inca un amanunt: prezervativul este de unica folosinta.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă prezervativul