x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atenţie! - O nouă tulpină a virusului gripal

Atenţie! - O nouă tulpină a virusului gripal

de Georgeta Licsandru    |    31 Oct 2007   •   00:00
Atenţie! - O nouă tulpină a virusului gripal

In sezonul 2007-2008 circulă o nouă tulpină a virusului gripal, numită "Solomon Islands". Medicii estimează că numărul cazurilor de gripă va creşte.Â

Medicii estimează că, in sezonul 2007-2008, ar putea fi inregistrate mai multe cazuri de gripă, intrucăt oamenii au imunitate scăzută faţă de noua tulpină, "Solomon Islanda", care a circulat in timpul verii in emisfera australă. Vaccinul antigripal recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru sezonul 2007-2008 are insă in compoziţie această tulpină nouă.

Echinaceea in loc de vaccin

Echinaceea intăreşte sistemul imunitar şi previne virozele respiratorii şi gripa. Curele cu echinacea in perioada de toamnă-iarnă pot inlocui chiar vaccinul antigripal.

Echinaceea are proprietăţi imunostimulatoare, antivirale şi bacteriostatice puternice. In sezonul virozelor respiratorii, in loc să ne vaccinăm antigripal putem face o cură cu echinaceea. Aceasta este folosită sub formă de tinctură, tablete, ceaiuri, siropuri, in cure de căte şapte-zece zile. Proprietăţile terapeutice ale acestei plante au fost dovedite de Comisia Europeană de Studiere a Plantelor Medicinale (ESCOP).

IMUNITATE. Acţiunea de stimulare a capacităţilor de apărare ale organismului se manifestă atăt la adulţi, căt şi la copiii care nu au incă sistemul imunitar format. De asemenea, curele cu echinaceea dau rezultate foarte bune la persoanele de vărsta a treia, a căror imunitate scade o dată cu imbătrănirea organismului. Pentru aceasta, timp de şapte-zece zile se iau căte 30 de picături de tinctură de echinaceea, de trei ori pe zi. Curele pot fi reluate periodic. Dacă viroza s-a instalat, este important să incepem tratamentul la primele semne de boală. Durerile in găt, răguşeala, curgerea nasului şi a ochilor dispar mai repede dacă folosim echinaceea, ne spune medicul Cristina Pavel, cu competenţe in apifitoterapie şi homeopatie. Studiile ESCOP arată că această plantă este unul dintre cele mai puternice antibiotice vegetale, folosite in fitoterapie. Echinaceea, plantă originară din America de Nord, creşte şi in Romănia, la institutele specializate.

georgeta.licsandru@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă echinaceea