x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Avertisment - Nicotina, pe lista drogurilor

Avertisment - Nicotina, pe lista drogurilor

de Magda Marincovici    |    25 Ian 2007   •   00:00
Avertisment  -  Nicotina, pe lista drogurilor

Se stie ca fabricantii de tigari nu sunt niste ingeri. Dar cercetatorii americani aduc si argumente: producatorii au marit constant cantitatea de nicotina din tigari.

Tigarile reprezinta un mijloc perfect de a vinde drogul si sunt ideale pentru extinderea epidemiei de tabagism. Informatiile asupra compozitiei tigarilor sunt secrete, ascunse publicului. Politica actuala de prevenire a cancerului presupune totusi ca industria tutunului sa fie mai transparenta in privinta concentratiei in nicotina si la compozitia tigarilor.

Aceasta ar permite cunoasterea si evitarea dependentei de nicotina, spunea Howard Koh, unul dintre cerecetatorii americani. Howard Koh si colaboratorii sai de la Scoala de Sanatate Publica de la Universitatea Harvard (Boston, Massachusetts) au demonstrat ca, intre 1997 si 2005, fabricantii au marit nivelul de nicotina cu 1,6% in fiecare an, ajungand la 11% in 7 ani. Si aceasta, fara a-i informa pe fumatori. Tocmai de aceea cercetatorii americani spun ca e timpul ca industria tutunului sa fie asimilata traficului de droguri si sa suporte rigorile legii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă