x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Băieţel de trei ani, aproape ucis de o reacţie alergică la Nurofen.

Băieţel de trei ani, aproape ucis de o reacţie alergică la Nurofen.

18 Mai 2011   •   19:04
Băieţel de trei ani, aproape ucis de o reacţie alergică la Nurofen.

Opinia publica din Marea Britanie a fost socata de cazul unui baietel in varsta de trei ani, care a suferit o reactie alergica aproape mortala in urma administrarii unei doze dintr-un medicament a carui administrare in cazul afectiunilor gripale a devenit o banalitate, inclusiv in Romania: Nurofen.

Micutul George Williams s-a recuperat aproape in totalitate dupa ce in urma cu trei saptamani familia sa a trecut prin clipe de groaza. O banala raceala s-a dorit remediata cu o lingurita de nurofen, jumatate de ora mai tarziu declansandu-se cosmarul.

“Ochii i s-au umflat iar pielea sa era rosie de parca ar fi cazut in foc', a povestit mama sa, Debbie, jurnali;tilor de la Daily Mail. Ajuns la spital, pielea de pe corpul plapand a lui George a fost acoperita de pustule, medicii de la Terapie Intensiva sterilizand rezerva de teama unor posibile infectii care sa agraveze starea micutului.

Cateva ore mai tarziu a fost descoperita si cauza “metamorfozarii' lui George: acesta suferise o reactie alergica la banalul Nurofen, ceea ce i-a provocat sindromul necrolizei epidermice toxice, o afectiune extrem de rara, avand o incidenta de un caz la mai mult de 500.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: nurofen reactie alergica