x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Beneficiul EXTRAORDINAR al cafelei asupra sănătății. Reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare

Beneficiul EXTRAORDINAR al cafelei asupra sănătății. Reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare

28 Sep 2022   •   10:57
Beneficiul EXTRAORDINAR al cafelei asupra sănătății. Reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare

Cafeaua poate reduce riscul de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare și, prin urmare, ne crește speranța de viață, arată cel mai amplu studiu reralizat până acum.

Legenda spune că un cioban etiopian pe nume Kaldi a descoperit efectele stimulatoare ale cafelei, în secolul al IX-lea. Alte documente menționează consumul de cafea în secolul al XV-lea, în Peninsula Arabică. 

Ultimele cercetări au ajuns la concluzia că două până la trei căni de cafea pe zi, măcinată, instant, decofeinizată, ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare și, prin urmare, crește șansa noastră la o viață mai lungă. 

Stidului a fost publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, a fost coordonat de prof.univ. Peter Kistler de la Baker Heart and Diabetes Institute. Analiza a fost realizată pe 449.563 de oameni, cu vârste între 40 și 69 de ani, pe baza unor chestionare, urmăriți pe parcursul a 12 ani, scrie theguardian.com. 

Cercetarea a relevat faptul că 6,2% dintre participanți au murit în această perioadă. Însă partea interesantă este că, prin comparație cu persoanele care nu au consumat cafea, cei care au băut două-trei căni cu cafea pe zi au avut o probabilitate de deces cu 27%, 14% și 11% mai mică în perioada studiului, indiferent e forma acesteia, instant, măcinată sau decofeinizată. 

Peter Kistler este astfel de părere ca una dintre multele componente biologice, în afara cofeinei, ar fi responsabile pentru relația pozitivă dintre consumul de cafea, bolile cardiovasculare și supraviețuire.

 

 

×
Subiecte în articol: cafea boli cardiovasculare