x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Branza topita Oke

Branza topita Oke

de Magda Marincovici    |    12 Dec 2006   •   00:00
Branza topita Oke

Nu este indicata copiilor, persoane-lor anemice, femeilor pre si post-menopauza, celor suferinzi de os-teoporoza, de boli cardiovasculare. Iar celorlalti: cat mai putin.

CE BEM, CE MANCAM
Produsul contine urmatoarele ingrediente: cas din lapte de vaca pasteurizat, unt, smantana, lapte praf, carne afumata 3%, sare alimentara, saruri de topire: fosfati - difosfati E 450, polifosfati E 452.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza: "Produsul contine 3% carne afumata, fumul fiind cunoscut ca o sursa de substante nocive sanatatii. De asemenea, ca orice branza topita, si aceasta contine fosfati, care pot impiedica asimilarea calciului, magneziului si a fierului. In doze mari, fosfatii pot induce atrofierea oaselor si depunerea de calcar in diferite zone ale scheletului (osteofite).

Din eticheta nutritionala reiese ca produsul are o densitate calorica moderata 260 Kcal/1070 Kj/100 g, un continut relativ scazut in proteine si glucide (cate 7,5 g% ) si un continut ridicat de lipide saturate (22 g%)".

CONCLUZIE. Asadar, consumul frecvent si in cantitate mare "nu este indicat copiilor, persoanelor anemice, femeilor pre si postmenopauza, persoanelor suferinde de osteoporoza, de boli cardiovasculare", spune specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă