x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cand tiroida afecteaza inima

Cand tiroida afecteaza inima

de Florin Condurateanu    |    06 Apr 2006   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Doctorul Gabriel Tatu Chitoiu, medic primar cardiolog la Spitalul Clinic de Urgente Floreasca, ne avertizeaza ca nu numai inima bolnava poate duce la tulburari de ritm, ci ca exista si cauze necardiace.
PULSUL MEDICINEI
Doctorul Gabriel Tatu Chitoiu, medic primar cardiolog la Spitalul Clinic de Urgente Floreasca, ne avertizeaza ca nu numai inima bolnava poate duce la tulburari de ritm, ci ca exista si cauze necardiace. Cel mai adesea, de aceste tulburari de ritm este vinovata glanda tiroida. Astfel, oamenii cu hipertiroidie, adica cu o secretie in exces de hormoni ai tiroidei, sufera crize de fibrilatie. La aceste persoane, hormonii tiroidieni in plus actioneaza ca un bici asupra inimii. In astfel de cazuri trebuie tratata si hipertiroidia.

Daca nu este de vina tiroida, se cauta o boala a valvelor, a pericardului sau o cardiopatie ischemica, cele care pot genera aritmii. In cazul in care se gaseste acuzatii la adresa unei boli de inima, tratamentul trebuie sa vizeze atat tulburarea aritmica, dar si boala cardiaca de fond. Doctorul Gabriel Tatu Chitoiu precizeaza ca nu trebuie neglijate efectele adverse ale medicamentelor antiaritmice ce-si pot arata coltii in cazul unor terapii indelungate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă