x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Care sunt E-urile periculoase din alimente

Care sunt E-urile periculoase din alimente

de IncomeMagazine    |    26 Noi 2012   •   06:56
Care sunt E-urile periculoase din alimente
Sursa foto: thinkstock
Deşi nu toţi conservanţii sunt nocivi, aditivii alimentari de pe lista neagră ne afectează sănătatea, mai ales când consumăm frecvent produsele care îi conţin.



Cei mai mulţi dintre noi nu ştiu să citească "păsăreasca" de pe ambalaje şi din lunga listă a ingredientelor nu înţelegem mare lucru dacă nu suntem specialişti. Însă tot mai multe studii aduc dovezi care incriminează unii aditivi alimentari care se fac vinovaţi de impactul lor negativ asupra sănătăţii. Iată care sunt cei mai periculoşi aditivi alimentari şi produsele care îi conţin:

E 102 (tartrazina)

Tartrazina este un colorant artificial folosit într-o gamă largă de produse alimentare: sucuri acidulate şi neacidulate, produse lactate aromate, muştar, sosuri, brânză topită aromată, icre de peşte, peşte afumat, snacksuri, supe, bomboane, deserturi.
Consumul produselor care conţin E 102 poate produce efecte secundare grave: alergii la persoanele sensibile la aspirină, astm, rinită şi urticarie mai ales la copii; creşterea riscului apariţiei unor tumori tiroidiene.

E 127 (eritrozina)


Eritrozina este un colorant roşu folosit pentru fabricarea de sucuri, gemuri, compoturi, dulciuri şi alte deserturi.
E 127 produce grave tulburări de sănătate: tumori şi tulburări neurofiziologice la animalele de experienţă; afectează funcţia tiroidei şi are puternic efect alergen. Doza zilnică admisă este de 0,1 mg/kg corp.

CITESTE AICI despre E 211, E 251, E 320 si E 621


Citeste si
Cum alegi dulciuri mai puţin nocive din supermarket?

10 trucuri legate de dietă care chiar funcţionează
Preparate care îţi menţin silueta
Ce legătură există între locul de muncă şi cancer
Cum sa slabesti cu Dieta Dukan

×