Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a realizat un studiu privind calitatea apei potabile.
Studiul face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: Hrana sănătoasă – o investiţie pe termen lung în sănătatea noastră.
Prin aceasta campanie Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România ( APC Romania ) îşi doreşte să informeze cât mai mulţi consumatori despre importanta unui stil de viaţă bazat pe alimente sănătoase precum şi despre importanţa etichetei aflate pe produsele din magazine.
Prin apă potabilă se înţelege apa destinată consumului uman si care indeplineste una din conditiile de mai jos:
-orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei şi indiferent dacă este furnizată prin reţea de distribuţie, din rezervor sau este distribuită în sticle ori în alte recipiente;
-toate tipurile de apă folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substanţelor destinate consumului uman.
Apa de la robinet trebuie să fie sanogenă şi curată, adica:
să fie lipsită de microorganisme, paraziţi sau substanţe care, prin număr sau concentraţie, pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană;
parametrii chimici analizati sa se incadreze sub concentratia maxima admisa prevazuta de Legea privind calitatea apei potabile.
Preţul mare al unei sticle îmbuteliate nu justifică neaparat calitatea. Dacă într-o altă ţară există o apă ..........
Ctește mai departe despre APA BUNĂ DE BĂUT