David Lewis şi colaboratorii lui de la LabMind, agenţie specializată in studiul emoţiilor, au demonstrat că ritmul cardiac şi activitatea creierului sunt dinamizate mai mult de o bucată de ciocolată decat de un sărut.
Autorii studiului au comparat reacţiile neuronale şi cardiace in cazul a şase cupluri, formate din parteneri cu varsta medie de 20 de ani. Tinerilor li s-au monitorizat reacţiile atunci cand se sărutau pofticios, dar şi atunci cand ronţăiau cu poftă ciocolata preferată. Spre marea surpriză a cercetătorilor de la LabMind, inima voluntarilor incluşi in acest dulce studiu, indiferent că e vorba despre bărbaţi sau despre femei, a luat-o la galop mult mai accelerat atunci cand savurau ciocolată decat in clipele cand se sărutau languros. Atat de puternic este efectul ciocolatei asupra inimii, că in cazul unor subiecţi ritmul cardiac a fost de-a dreptul impresionant: de la 60 la 140 de bătăi pe minut. Şi asta nu-i tot! Starea emoţională de plăcere şi relaxare indusă de ciocolată este de patru ori mai persistentă in timp comparativ cu starea indusă de sărut. Specialiştii interesaţi de această paralelă au fost miraţi, ba chiar intrigaţi. De ce? Pentru faptul că ei nu ascund că se aşteptau ca minunata ciocolată, in special ciocolata neagră, să crească ritmul cardiac, din cauza substanţelor excitante pe care le conţine. Insă specialiştii nu au anticipat şi faptul ca efectele pe care aceste substanţe le au asupra inimii şi creierului să fie de o asemenea durată şi intensitate.