x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Circa 294.000 de copii s-au îmbolnăvit în China după ce au ingerat melamină, 154 sunt în stare gravă

Circa 294.000 de copii s-au îmbolnăvit în China după ce au ingerat melamină, 154 sunt în stare gravă

02 Dec 2008   •   00:00

Aproximativ 294.000 de copii s-au îmbolnăvit în China şi 154 sunt în continuare în stare gravă, după ce au ingerat melamină din produse lactate contaminate, a anunţat luni Ministerul chinez al Sănătăţii, citat de AFP.



Ministerul precizează că bilanţul sugarilor morţi, care era de patru până în prezent, riscă să crească, în condiţiile în care şase decese de copii înregistrate de la 10 seotembrie ar pute afi imputate melaminei, un produs chimic utilizat la fabricarea plasticului.

Aceste cifre noi, publicate de Ministerul Sănătăţii pe site-ul său, oferă o amploare mai gravă scandalului izbucnit în septembrie în China şi care a provocat în lume un val de retrageri a produselor lactate chinezeşti ca măsură de precuţie.

Numărul copiilor care s-au îmbolnăvit în total era până în prezent, conform cifrelor oficiale, de circa 53.000, aproape de şase ori mai puţin decât bilanţul prezentat luni.
Scandalul a ibzucnit după dezvăluirea contaminării bebeluşilor care au băut lapte praf al uneia din cele mai mari companii chineze, Sanlu, şi care prezentau calculi renali, o afecţiune foarte rară la copii.

Cei mai mari fabricanţi chinezi au fost apoi incriminaţi, laptele lor fiind contrafăcut, probabil de reţele de traficanţi. Pentru a mări volumul, aceştia adăugau în lapte melamină, produs care dă impresia unui aport de proteine. (MEDIAFAX)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă