x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Conopida va protejeaza de ulcer

Conopida va protejeaza de ulcer

28 Sep 2004   •   00:00

Datorita efectelor sale benefice, conopida este recomandata persoanelor care sufera de gastrite hiperacide si ulcer gastric.

Conopida are un continut bogat in vitamina U (protectoare a mucoasei) si vitamina K (antihemoragica), care actioneaza impreuna, ceea ce explica efectele miraculoase ale conopidei in cazul afectiunilor digestive. Cercetatorii americani au demonstrat ca din 65 de persoane bolnave de ulcer 62 s-au vindecat timp de 3 saptamani datorita unei diete pe baza de varza si conopida. Totusi, sub raport terapeutic, conopida are o valoare mai modesta decat varza.

Cura de conopida are o actiune diuretica destul de importanta, ducand la resorbtia edemelor. De asemenea, se recomanda in litiaza urinara, ameliorand totodata starile de ascita si ciroza. Conopida poate fi inclusa si in dieta diabeticilor, dar nu ca tratament propriu-zis.

PREVENIRE. Conopida contine foarte multe elemente cu ajutorul carora lupta pentru prevenirea cancerului, in special a celui de colon. Continutul acestei legume ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase aparute la nivelul colonului, arata un studiu efectuat de specialistii norvegieni. Celor care au un risc mare de a dezvolta o astfel de afectiune li se recomanda sa consume conopida cel putin de doua ori pe saptamana. Cantitatea ideala este de 300-400 grame pe zi, in salate sau alte preparate culinare usoare. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă conopidă