x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cu Bake Rolls garlic rupi cantarul

Cu Bake Rolls garlic rupi cantarul

de Magda Marincovici    |    04 Noi 2006   •   00:00
Cu Bake Rolls garlic rupi cantarul

Feliute subtiri, gustoase si picante. Sunt rontaite cu placere si fac de-liciul celor care vor sa-si amageasca foamea fara sa se ingrase. Fals! Acest sortiment de paine ingrasa.

CE MANCAM, CE BEM
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, defineste Bake Rolls garlic: un sortiment de paine prajita cu usturoi, ce contine faina de grau, fara a fi insa specificat daca este integrala, neagra sau alba.

"Produsul mai contine grasimi vegetale, dar nici despre acestea nu stim - pentru ca nu este specificat pe eticheta - daca sunt hidrogenate sau nehidrogenate, aspect extrem de important in privinta evaluarii nutritionale (gradul de nocivitate). Mai citim pe eticheta ca s-a adaugat sare, fara a se preciza cantitatea, ceea ce este esential pentru hipertensivi, suferinzi de boli renale si pentru persoanele care tin diete. Producatorul a mai adaugat zahar - nu stim ce cantitate, important pentru diabetici si pentru cei interesati sa-si mentina greutatea."

ADITIV. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne asigura ca lecitina (E 322) este un emulgator benefic pentru sanatatea creierului si pentru prevenirea ateroamelor si dislipidemiilor.

Din pacate, deoarece eticheta produsului nu are inscriptionare nutritionala, nu putem aprecia continutul in nutrienti: carbohidrati, lipide, proteine. "Acest fapt nu permite integrarea corecta intr-o dieta sanatoasa, diversificata si echilibrata energetic. Totusi, produsul, fiind in principal obtinut din faina de grau, nu poate fi recomandat celor cu intoleranta la gluten, persoanelor supraponderale, suferinzilor de obezitate sau de diabet.

Celelalte persoane vor manca cu masura acest sortiment de paine, avand in vedere ca este un produs bogat in carbohidrati, dezechilibrat nutritional, cu index glicemic ridicat si, probabil, cu densitate calorica mare, facilitand luarea in greutate", spune specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă