x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Curatenie in organism

Curatenie in organism

21 Ian 2005   •   00:00

Acum 20 de ani, un oltean inalt cat "Poarta Sarutului", ca sa ne pastram pe meleagurile unde imparateste mandria olteneasca, urca in ring si boxa cu pumnii sai zdraveni la categoria grea. Un an mai tarziu, acum 19 ani, medicii ii spuneau boxerului ca mai are de trait numai cateva luni, ficatul ii era harcea parcea, si ii sugerau ca neamurile sa se ocupe de locul de veci.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Ajunsese o umbra, dar refuza sa se gandeasca la propria ingropaciune. Norocul lui Stelian Fulga, caci asa se numea boxerul care acum purta diagnosticul de ciroza in faza ultima, a insemnat existenta revistei Flacara din acea vreme.

A citit acolo despre acel om exceptional numit Valeriu Popa, care scotea din mari necazuri de sanatate multi oameni condamnati. I-a batut la usa si Stelian Fulga, iar verdictul a mai lasat loc unui bob de speranta, a grait Valeriu Popa: "Ca organism esti mort, dar energetic mai exista o palpaire, urmeaza cu sfintenie 20 de zile urmatorul regim: bea numai apa distilata si nu manca nimic". S-a agatat Stelian Fulga de aceasta terapie ca de un colac de salvare, a supralicitat chiar, rezumandu-se la apa distilata timp de 45 de zile, mai ales ca simtea cum se trezeste din sentinta mortii. Medicii s-au crucit citindu-i noile analize, redevenise un om cu sanatate normala. Si daca el fusese ajutat sa faca pasul inapoi de pe hotarul mortii, s-a gandit Stelian Fulga sa-i ajute la randu-i pe alti bolnavi nefericiti.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă