x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Diabetul, depistat cu aproape 10 ani inainte de primele simptome

Diabetul, depistat cu aproape 10 ani inainte de primele simptome

21 Mar 2011   •   15:00

 Expertii cred ca un simplu test de sange ar putea depista diabetul zaharat tip 2 cu aproximativ 10 ani inainte ca primele simptome ale bolii sa apara, relateaza BBC. Cercetatorii americani au spus ca acest lucru este posibil prin analiza nivelului a cinci aminoacizi in sange.

Astfel, persoanele cu depasiri ale nivelului acestor aminoacizi in sange sunt de cinci ori mai predispusi sa dezvolte diabet zaharat in urmatorii ani.

Doctor Victoria King, seful Departamentului de Cercetare a Diabetului din Marea Britanie, precizeaza ca “diagnosticul precoce si gestionarea eficienta a diabetului de tip 2 sunt cruciale pentru reducerea riscului de complicatii ale diabetului, cum ar fi bolile cardiace, accidentul vascular cerebral, insuficienta renala, orbirea si amputarea de membre.

Prin urmare, gasirea de modalitati de a identifica persoanele care prezinta riscul de a dezvolta aceasta boala sunt importante”.Riscul de a dezvolta diabet zaharat tip 2 este mai ridicat pentru cei care sunt supraponderali, au un stil de viata sedentar si o alimentatie nesanatoasa. Medicul King spune ca, in multe cazuri, afectiunea poate fi prevenita sau intarziata prin mentinerea unei greutati normale si adoptarea unui stil de viata sanatos.

×