x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Dietele starurilor

Dietele starurilor

de Steluta Indrei    |    16 Mar 2008   •   00:00
Dietele starurilor
Sursa foto: Christophe Simon/

Cum reuşesc celebrităţile să “afişeze” pe covorul roşu siluete de invidiat? Uneori cu preţul unor diete fanteziste. Să arun­căm o privire în farfuria vedetelor de la Hollywood.

Cum reuşesc celebrităţile să “afişeze” pe covorul roşu siluete de invidiat? Uneori cu preţul unor diete fanteziste. Să arun­căm o privire în farfuria vedetelor de la Hollywood.

 

Nathalie Negro, specialist în nutriţie, comentează pentru publicaţia Au Feminin online, obiceiurile alimentare ale unor artiste celebre atât pentru carieră, cât şi pentru imaginea lor.

 

AŞA NU. Gwyneth Paltrow suferă de ceea ce medicii numesc ortorexie, tulburare manifestată prin obsesia de a mânca sănătos. Ea este adepta dietei macrobiotice, bazată pe consumul de alimente bio, cereale integrale, peşte şi alge marine. Numai că Gwyneth duce această dietă la extrem: exclude complet alimentele rafinate şi pe cele preparate prin fierbere sau coacere, nu consumă deloc carne, ouă, produse lactate şi nici măcar peşte. Actriţa se hrăneşte numai cu fructe şi legume proas­pete, cereale integrale, germeni de grâu şi alge. “Adepţii acestui regim, din care sunt eliminate produsele de ori­gine animală, sunt expuşi carenţelor de proteine, fier şi vi­tamina B12‘‘, avertizează dr Nathalie Negro.

Gurmandă din fire, voluptoasa cântăreaţă Beyoncé este victima efectului yo-yo. Ea ţine o cură drastică hipocalorică înaintea unui eveniment, după care nu poate rezista în faţa tentaţiilor alimentare şi se îngraşă la loc, uneori cu mai mult decât avea iniţial.

Sharon Stone, care se apropie de 50 de primăveri, îşi menţine silueta cu ajutorul metodei puse la punct de canadianul Rick Gallop. El împarte alimentele pe culori, în funcţie de indicele glicemic. În grupa roşie se află cele cu indicele glicemic ridicat (pâine albă, cartofi), în grupa galbenă – indicele glicemic mediu (pâine de secară, banane), în grupa verde – indicele glicemic scăzut (portocale, mere, pere, iaurt). “Aceasta este o metodă bună atât timp cât este completată cu alimente de ori­gine animală, fructe şi legume‘‘, este de părere Nathalie Negro.

Jennifer Aniston şi-a redobân­dit silueta, după excesele făcute în urma divorţului de Brad Pitt, cu ajutorul curelor de detoxifiere. A renunţat la tutun, cafea, alcool, mănâncă multe fructe şi legume şi bea în fiecare dimineaţă un pahar de suc de lămâie. Însă dr Nathalie Negro atrage atenţia că pentru a bea suc de lămâie pe nemâncate trebuie să ai un stomac de fier.

 

AŞA DA. Cel mai echilibrat regim este respectat de Charlize Theron, prima actriţă de origine sud-africană câştigătoare a unui Premiu Oscar pentru cel mai bun rol principal feminin. Un Premiu Oscar ar putea primi şi pentru modul de viaţă. Dieta ei se bazează pe două reguli fundamentale: varietate şi moderaţie. Charlize mărturiseşte că mai gustă şi din alimentele de pe lista neagră: dulciuri, hamburgeri, pizza. Însă rareori şi doar câte puţin.

 

steluta.indrei@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă