x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Dinti mai albi cu ajutorul laserului

Dinti mai albi cu ajutorul laserului

14 Mar 2006   •   00:00

Albirea dintilor este inca un subiect controversat, la peste zece ani de la aparitia acestei proceduri in cabinetele stomatologice.

LA STOMATOLOG
Albirea dintilor este inca un subiect controversat, la peste zece ani de la aparitia acestei proceduri in cabinetele stomatologice. Astazi, cand aspectul fiecaruia dintre noi este atat de important in fiecare capitol al vietii noastre, din ce in ce mai multe persoane se gandesc la aceasta alternativa. Pentru ca un zambet frumos este o carte de vizita extraordinara. Dar este albirea riscanta? Ne sacrificam sanatatea dintilor pentru un look care, oricum, se pierde in timp? La aceste intrebari si nu numai voi incerca sa raspund in continuare.

Ce este albirea dintilor?

Albirea dintilor este procesul de decolorare a petelor smaltului si ale dentinei. Efectele cele mai spectaculoase si rapide se obtin in cazul dintilor moderat patati.

Care sunt cauzele colorarii dintilor?

Exista multe cauze ale modificarii culorii dintilor. Cele mai frecvente cauze sunt: inaintarea in varsta, consumul de substante care pateaza (cafea, ceai, vin rosu, tutun). Petele galbene rezultate in urma consumului acestor substante sunt cel mai usor de inlaturat. Administrarea de tetraciclina in timpul sarcinii poate afecta structura dintilor fatului, modificandu-le si culoarea. In aceasta situatie, rezultatele sunt mai reduse, dar cu siguranta se observa o imbunatatire.

Cine poate beneficia de albirea dintilor?

Aproape oricine. Totusi, rezultatul poate sa fie mai spectaculos pentru anumite persoane decat pentru altele, in functie de structura dintilor fiecaruia si de durata de folosire a sistemului de albire. Cel mai in masura sa aprecieze daca sunteti un potential candidat pentru aceasta procedura, in urma unui examen clinic, este medicul dentist.

Albirea nu este indicata copiilor sub 14 ani, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.

Apeleaza multe persoane la aceasta solutie?

Mult mai multe decat va puteti imagina! Pentru ca un zambet alb, stralucitor te diferentiaza de ceilalti.

Este albirea un procedeu sigur?

Da! Studiile clinice arata ca albirea dintilor sub supravegherea unui specialist este sigura. In plus, multi dentisti considera albirea cea mai sigura procedura cosmetica dentara. Ulterior tratamentului, unii pacienti pot simti o sensibilitate crescuta la rece sau un usor disconfort in zona dintilor. Aceste simptome dispar insa in decursul a 1-3 zile de la terminarea tratamentului, fiind de obicei suficienta o singura sedinta de fluorizare. De altfel, unele geluri de albire contin si fluoruri, crescand rezistenta dintilor la carie. (Opalescence 20% peroxid de carbamida).

DURATA. Urmand cateva indicatii simple posttratament, dintii dumneavoastra vor fi mereu mai albi decat au fost inainte. Dupa 2-5 ani, in functie de structura dintilor si de substantele colorante consumate, poate fi necesara o repetare a tratamentului, de multe ori fiind suficient un numar mai redus de sedinte. Albirea nu afecteaza obturatiile, fatetele sau coroanele de ceramica deja existente. Culoarea lor nu se modifica.

PRODUSE. Numarul produselor de albire este foarte mare si in continua crestere. Ele au la baza doua substante active: peroxidul de carbamida sau peroxidul de hidrogen, in variate concentratii. Aceste substante elibereaza oxigen care albeste cu delicatete dintii.

RECOMANDARI. Medicul dentist este singurul in masura sa va recomande metoda de albire potrivita si produsul care raspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastra. De asemenea, inaintea albirii, este obligatorie o igienizare minutioasa a dintilor executata de un specialist. Detartrajul si periajul profesional preced orice albire. Apoi medicul alege modalitatea de albire cea mai adecvata: acasa sau in cabinet; gel in gutiere; gel aplicat direct cu o pensula; laser; concentratia necesara. Albirea acasa este cea mai populara tehnica de albire, efectele fiind vizibile dupa cateva zile. In cazul albirii in cabinet, efectele sunt imediate. Cele mai rapide rezultate se obtin prin tehnica albirii cu laser, care necesita o singura sedinta de tratament, fragmentata in trei reprize de cate 15 minute, in total 45 de minute. In concluzie, printr-un tratament confortabil si simplu, fara riscuri, fara dureri, putem obtine zambetul perfect!
×
Subiecte în articol: dintilor albire albirea stomatologie