x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Energie din cutie

Energie din cutie

de Oana Antonescu    |    24 Aug 2007   •   00:00
Energie din cutie
Sursa foto: Marin Raica/

Băuturile energizante, consumate cu moderaţie, ne pot ajuta să trecem peste momentele de epuizare fizică sau mentală. Iar dacă au un conţinut mai mic de taurină, nu ne pun in pericol sănătatea.

Performanţă - O băutură recomandată tuturor

Băuturile energizante, consumate cu moderaţie, ne pot ajuta să trecem peste momentele de epuizare fizică sau mentală. Iar dacă au un conţinut mai mic de taurină, nu ne pun in pericol sănătatea.

Taurina conţinută de băuturile energizante este o substanţă pe care organismul nostru o produce in mod natural. Ea are o acţiune benefică: stimulează metabolismul, reduce stresul, reglează temperatura corpului, intăreşte sistemul imunitar, imbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul creierului şi funcţionarea muşchiului cardiac. Taurina conţinută de băuturile energizante este obţinută sintetic de companiile farmaceutice, dar nu este derivată din animale, aşa cum se poate deduce pornind de la numele său. In condiţii de stres sau de efort fizic se poate intămpla ca organismul să nu mai sintetizeze o cantitate suficientă de taurină, ceea ce favorizează apariţia senzaţiei de extenuare. Intr-o asemenea situaţie se poate recurge la consumul unei băuturi energizante pentru a compensa deficitul acestei substanţe.

O doză este suficientă inaintea unor activităţi fizice, inainte de a porni la un drum lung sau de teste şi examene. "Există o opinie destul de larg răspăndită, conform căreia trebuie să bei energizant doar dacă eşti sportiv sau, mai nou, dacă te duci in cluburi. Eu cred insă că băutura energizantă consumată cu moderaţie poate să ajute mulţi oameni cănd se simt epuizaţi fizic sau mental", a declarat Nadia Comăneci cu ocazia lansării in Romănia a băuturii energizante X-Force, cu un conţinut mai mic de taurină. "In viaţă trebuie să fii moderat in tot ceea ce faci, iar eu am invăţat acest lucru de-a lungul anilor. O doză pe zi mă ajută să imi revin după o oboseală accentuată, inainte de a depune efort fizic", completează Nadia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă