Exerciţii uşoare pentru eliminarea celulitei
Sezonul cald se apropie. Acum este momentul sa ne pregatim corpul pentru fuste mini, pantaloni scurti, costume de baie. Celulita nu poate fi eliminata intr-o zi sau doua, ci trebuie sa actionam din timp daca ne dorim ca in vara sa nu ne afisam pielea cu aspect de coaja de portocala. Exercitiile fizice se dovedesc cele mai eficiente in combaterea celulitei. Explicatia: ard caloriile, topesc celulele adipoase, intaresc musculatura, impiedica retentia de apa. Specialistii in kinetoterapie ne propun trei exercitii pe cat de simple, pe atat de eficiente. Nu ne trebuie o conditie fizica de invidiat, ci doar vointa, perseverenta si timp.
1. Mersul pe jos
O jumatate de ora de mers pe jos, in ritm alert, de trei ori pe saptamana – iata cea mai simpla metoda de stimulare a metabolismului. Efectele: dezintegrarea celulelor adipoase, intarirea musculaturii, stimularea circulatiei periferice. Daca, in plus, urcam si coboram zilnic scarile, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Cu perseverenta, dupa o luna, vom observa primele imbunatatiri: pielea este mai ferma, mai neteda, iar aspectul cojii de portocala se atenueaza.
Mersul pe jos este cea mai accesibila forma de miscare. Avem nevoie doar de pantofi sport confortabili. Intr-o ora de mers alert se ard 400-500 de calorii.
2. Mersul pe bicicleta
Pedalatul – fie pe bicicleta normala, fie pe cea fixa – este o activitate complexa, care pune in miscare intreaga musculatura a membrelor inferioare. Efortul depus prin mersul pe bicicleta permite arderea unui numar dublu de calorii comparativ cu o durata similara de mers pe jos. Singura conditie este sa cumparam o bicicleta. Dar daca ne gandim cat ar costa tratamentele anticelulitice intr-un salon de infrumusetare, investitia intr-o bicicleta este mult mai rentabila. Pentru ca pedalatul nu ne ajuta doar la remodelarea corporala, ci si la mentinerea sanatatii.
3. Gimnastica in apa
Miscarea in apa prezinta avantajul de a fi mai placuta si mai putin solicitanta decat celelalte exercitii. Apa preia o mare parte din greutate corporala, iar exercitiile sunt usor de realizat. Pentru gimnastica in apa se folosesc diverse accesorii (planse, mingi, tuburi) care sustin plutirea corpului. Intr-o jumatate de ora de acvagimnastica se consuma aproximativ 600 de calorii, fara a resimti efortul pe care l-am face practicand o activitate fizica pe sol. Apa exercita o presiune benefica asupra tesuturilor, avand efectele unui drenaj limfatic pentru eliminarea celulitei. Gimnastica in apa lucreaza toate partile corpului (brate, abdomen, coapse, gambe), in acelasi timp permitand protejarea articulatiilor si tendoanelor.

Ştiri din .ro
OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare
Ce arată studiile pentru vaccinul anti COVID-19 produs de Johnson & Johnson
Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni
Cancerul de colon poate fi confundat cu sindromul intestinului iritabil
A treia tulpină de COVID-19 a fost descoperită în Japonia
Eficiența vaccinului Pfizer/BioNTech asupra noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2
Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech
Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna
Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19
Operaţii pe bandă rulantă care erau o eroare
Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită
Poate fi produs vaccinul Pfizer/BioNTech în România ?
Cum se fac înscrierile pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19
Ce moștenim de la familia noastră
