x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fasole batuta

de Magda Marincovici    |    02 Dec 2006   •   00:00
Fasole batuta

Este un produs "gustat" mai ales in perioadele de post. Dar persoane-lor care au probleme cu kilograme-le vor tine seama ca fasolea batuta ingrasa.

CE MANCAM, CE BEM
Este un produs cautat mai ales in perioadele de post. Principalele ingrediente sunt: fasole boabe, ulei, ceapa, usturoi, legume, amidon, sare iodata, pasta de tomate, condimente naturale.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca e "un produs sterilizat, cu proteina vegetala de calitate buna provenita din fasole. In schimb, fabricantul a omis sa lipeasca pe cutie si o eticheta nutritionala care sa ne permita sa apreciem densitatea calorica".

CONCLUZIE. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atentioneaza "persoanele supraponderale, obeze si suferinde de diabet, deoarece preparatul are un continut important in amidon (polimer natural de glucoza) provenit din fasole".

Dar si persoanele sanatoase vor fi precaute. Ele vor include preparatul in contextul unei diete variate, continand legume si fructe proaspete. Produsul poate fi consumat ca fel principal sau garnitura la alte feluri de mancare. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă