x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gala “Gesturilor de suflet în sănătate mintală”

Gala “Gesturilor de suflet în sănătate mintală”

09 Oct 2008   •   00:00

De Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, Mihaela Rădulescu şi dr Cristian Andrei vor premia persoanele publice, specialiştii, angajatorii şi voluntarii pentru “gesturile de suflet în sănătate mintală”.



De Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, Mihaela Rădulescu şi dr Cristian Andrei vor premia persoanele publice, specialiştii, angajatorii şi voluntarii pentru “gesturile de suflet în sănătate mintală”. Premiile din acest an constau în lucrări realizate pro bono de marele artist Popa Popa’s. Acestea vor fi acordate persoanelor care în anii 2007-2008 au contribuit la îmbunătăţirea domeniului sănătăţii mintale din România, care au susţinut prin orice mijloace campaniile în favoarea persoanelor cu dizabilităţi, care au încadrat în muncă persoane cu probleme psihice.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România ocupă locul 5 pe harta europeană a incidenţei bolilor psihice. Circa 23.000 de cazuri de depresie sunt diagnosticate anual în ţara noastră, estimându-se că 10% dintre români suferă de această boală. Îngrijorător este şi faptul că, în ultima perioadă, bolile psihice afectează populaţia activă, cu vârste între 20 şi 45 de ani.



Prima pastilă antimahmureală de pe piaţa românească


RU-21 este prima pastilă antimahmureală comercializată în ţara noastră. Pastila este recomandată doar persoanelor de peste 21 de ani care se îmbată ocazional, ea nu poate fi utilizată de băutorii cronici sau de cei care beau zilnic alcool. RU-21 este un supliment nutritiv care creşte abilitatea naturală a organismului de a metaboliza băuturile alcoolice, astfel încât mahmureala din ziua următoare să fie redusă. Produsul conţine, printre altele, vitamina C, vitaminele B2 şi B6, acid glutamic, acid succinic şi glucoză. Doza indicată este de şase pastile: două la primul pahar, două la ultimul şi alte două dimineaţa, la trezire. RU-21 a fost conceput de oamenii de ştiinţă din Rusia, care au studiat timp 25 de ani metabolismului alcoolui. Suplimentul RU-21 este cunoscut şi sub numele de pastila KGB, întrucât a fost testat în laboratoarele speciale ale KGB şi ale Serviciilor de Informaţii ale Armatei Ruse.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă