x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gripa aviara - Vaccin controversat

Gripa aviara - Vaccin controversat

de Georgeta Licsandru    |    13 Oct 2005   •   00:00
Gripa aviara - Vaccin controversat

Cercetatorii americani incearca sa creeze un vaccin impotriva gripei aviare folosindu-se de virusul gripei spaniole (H1N1) din 1918.
Americanii se bazeaza pe faptul ca epidemia din 1918 a inceput tot cu imbolnavirea pasarilor - ceea ce inseamna ca virusul aviar actual (H5N1) si cel al gripei spaniole au ceva in comun. Iar daca omenirea a reusit sa invinga virusul H1N1 inseamna ca a capatat imunitate la el. In acest fel isi motiveaza cercetatorii americani includerea virusului gripei spaniole in vaccinul destinat cresterii rezistentei organismului uman la gripa aviara actuala.

DIVERGENTE. Doctorul german Georg Pauli, de la Institutul Koch din Berlin, ii acuza pe americani ca pun in pericol vietile a milioane de oameni prin utilizarea virusului gripei spaniole. El afirma ca, in timp, oamenii si-au pierdut imunitatea la virusul H1N1. In 1918, toti cei care contractau acest virus erau condamnati la moarte: la inceput faceau febra, plamanii li se umpleau cu lichid si in cateva zile mureau. Intr-o forma modificata, virusul H1N1 intra in vaccinurile a caror compozitie este schimbata in fiecare an de OMS.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă