x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei In pas de dans spre 2006

In pas de dans spre 2006

27 Dec 2005   •   00:00
SANATATEA BUNICULUI
Ne place acum, de Sarbatori, sa fim inconjurati de toti cei dragi si sa impartasim bucuria lui decembrie. Ne place sa petrecem zgomotos, sa dansam si sa stam la mese imbelsugate. Nu ne dam seama ca suntem norocosi, noi, cei care avem aproape familia si prietenii la trecerea dintre ani. Dar se intampla ca tocmai acum, cand a venit vremea bilantului de peste an, cei mai in varsta dintre noi sa fie singuri. Fara prieteni si fara familie. Ce semnificatie mai au Sarbatorile? Izolati, tristi si incarcati de regrete, batranii nu mai gasesc bucurie in sfarsitul de an. Psihologul Claudia Lazar, de la Institutul de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", ne asigura insa ca si pentru aceste persoane se pot gasi solutii pentru ca sarbatoarea sa le intre in suflet. "Craciunul si Revelionul inseamna in primul rand a impartasi bucuria. Nu aveti pe nimeni aproape, dar puteti aduce multumire necunoscutilor, dand din putinul pe care il aveti, un pachet de mancare sau oferind vecinilor cate o felicitare de «La multi ani» Micile cadouri vor aduce zambetul pe buze celor din jur si va veti simti mai implinit sufleteste si mai impacat la trecerea dintre ani. Pentru ca satisfactia sa fie si mai mare, puteti confectiona singuri felicitarile, din hartie colorata spune psihologul Claudia Lazar.

Regasiti-i pe cei dragi


De cand v-ati pensionat, prietenii s-au imputinat. Sau poate o perioada de doliu v-a izolat de restul oamenilor si ati rupt relatiile de prietenie. Nu este prea tarziu pentru a lua initiativa: refaceti vechile prietenii printr-un simplu telefon sau printr-o scrisoare. Se poate intampla ca printre vechii prieteni sa regasiti partenerii pentru petrecerea de sfarsit de an. Puteti face chiar mai mult. Treceti de la gand la fapta si organizati o petrecere de Revelion.

Sarbatorile sunt deopotriva prilej de regasire si de impacare. Daca aveti familie, dar relatiile s-au deteriorat din cauza unor conflicte, e momentul sa le uitati. Lasati deoparte orgoliile si faceti primul pas spre impacare. Bucurati-va de cei dragi si petreceti frumos!

×
Subiecte în articol: sanatatea bunicului