x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    22 Feb 2008   •   00:00

22 februarie 2008: “În Bucureşti nu se pune problema unei crize a medicamentelor compensate şi gratuite”, subliniază directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

FONDURI. “În Bucureşti nu se pune problema unei crize a medicamentelor compensate şi gratuite”, subliniază directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea. În Capitală, peste 400 de farmacii din cele 600 eli­berează reţete compensate, iar în farmaciile din ţară există încă peste 50% din fondurile alocate la începutul lunii. Problemele care au existat în judeţele Cluj şi Gorj au fost deja rezolvate, a precizat Vasile Ciurchea.

 

REACŢIE. Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, spune că “în situaţia de grevă a distribuitorilor şi importatorilor de medicamente va trebui reconsiderată poziţia faţă de ei. Este o presiune mediatică asupra noastră să creştem preţurile la medicamentele de import, ceea ce este exclus, preţurile fiind îngheţate până la 31 mai a.c.”. 

 

REŢETE. De la 1 aprilie, potrivit contractului cadru pentru anul 2008,  medicul de familie, medicii specialişti vor scrie pe reţete denumirea comercială a medicamentelor şi nu substanţa activă, cum se proceda până acum. Este o practică extinsă în ţările europene, considerată în avantajul pacientului. Dar dacă până acum exista suspiciunea că farmacistul îi putea favoriza pe unii producători, acum această suspiciune se transferă la medic şi producători.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă