x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    23 Feb 2008   •   00:00

23 februarie 2008: Implantarea unui singur embrion, dar aflat într-un stadiu mai mare de dezvol­tare, reduce riscul de sarcină multiplă după o fertilizare in vitro, au constatat specialiştii britanici în urma unui studiu

FERTILIZARE. Implantarea unui singur embrion, dar aflat într-un stadiu mai mare de dezvol­tare, reduce riscul de sarcină multiplă după o fertilizare in vitro, au constatat specialiştii britanici în urma unui studiu. Folosind un singur embrion, nu mai există posi­­bili­tatea de a da naştere unor ge­meni sau tripleţi, dar nici nu scad şansele de reuşită ale procedurii, spun oamenii de ştiinţă de la Guy’s and St Thomas’ Hospital, din Londra. În prezent, la fertilizarea in vitro se folosesc mai mulţi embrioni, pentru ca procedura să aibă suc­ces, însă în multe situaţii sarcina este multiplă.

 

MEMORIE. Un somn de numai şase minute în timpul zilei îm­bu­nă­tă­ţeşte memoria, potrivit unui studiu german publicat  de Revista New Scientist şi citat de BBC. La studiu au participat mai mulţi studenţi, care au fost rugaţi să memoreze un şir de cuvinte şi au primit apoi o  pauză de o oră înainte de a efectua un test de memorie. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Dusseldorf, autorii studiului, este posibil ca procesarea  memoriei să aibă loc în primele minute de somn şi nu după 20 de minute, aşa cum susţin alte teorii. (Oana Antonescu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă