x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Feb 2008   •   00:00

25 februarie 2008



MEDICI. Serviciile de urgenţă se confruntă cu un mare deficit de doctori, fiind angajaţi doar 53% din numărul total necesar, a declarat Letiţia Damoc, membru în Consiliul Naţional şi vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR). Dacă numărul necesar de medici este de 1.096, numărul medicilor existenţi este de doar 580, a adăugat Damoc. În acelaşi timp, potrivit unui raport realizat de Comisia de Medicină de Urgenţă a CMR, deficitul de asistenţi medicali este de 30%, iar de conducători auto – 26%.


GENETICÅ. Diversitatea genetică a omului s-a diminuat pe măsură ce acesta s-a îndepărtat de Africa, potrivit unui studiu publicat în Nature. Oamenii moderni au evoluat din Africa şi au migrat prin Europa şi Asia pentru a ajunge la Pacific şi în Americi. Persoanele de origine africană prezintă mai multe variaţii genetice decât cele din Orientul Mijlociu, care au mai multe variaţii genetice decât europenii sau asiaticii.


IMPLANT. Doar 2% dintre români au implant dentar, întrucât această intervenţie este foarte costisitoare, a declarat prof. dr Dan Slăvescu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară de la Universitatea "Titu Maiorescu". În Europa, 15% dintre pacienţii care au nevoie de înlocuirea dinţilor pierduţi beneficiază de implant dentar. Un implant dentar în România costă între 300 şi 1.000 de euro, în timp ce în Europa variază între 1.200 şi 3.500 de euro.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă