x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Mar 2008   •   00:00

5 martie 2008



REŢETE. Farmacistul va avea libertatea de a substitui un medicament compensat cu un altul, însă doar dacă are acelaşi preţ cu cel pe care îl decontează CAS şi doar dacă nu este afectată sănătatea pacientului. "Medicii vor trece pe reţetă denumirea comercială a medicamentului, adică numele produsului, aşa cum apare el în farmacii. În schimb, în anumite situaţii, farmacistul va putea face substituţia generică", a precizat ministrul Nicolăescu.


CLINICÅ. În zona Unirii va funcţiona un nou centru medical MedLife, dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Hiperclinica are sediul într-o clădire nouă, cu şapte niveluri, şi deţine 25 de cabinete medicale cu specializări precum reumatologie, cardiologie, medicină internă, ecografie, ORL, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, pediatrie, psihologie, medicina muncii, imagistică.


VITAMINE.
Suplimentele de vitamine sau de oligoelemente sunt bune, dar nu suficiente pentru a fi sănătoşi. Prof. Christopher Slatore, de la Universitatea de Stat din Washington, susţine că sănătatea este echivalentă cu stilul de viaţă echilibrat şi în nici un caz nu se limitează la suplimente de vitamine. Pericol este să înlocuim fructele şi legumele proaspete – sursa principală de vitamine şi oligoelemente – cu suplimente alimentare. La persoanele care fac această eroare s-a constatat chiar o creştere a frecvenţei unor boli severe.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă