x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Mar 2008   •   00:00

7 martie 2008



EVENIMENT. Conferinţa naţională a medicilor de familie se va desfăşura în perioada 26-29 martie, la Palatul Copiilor din Capitală, a anunţat dr Rodica Tănăsescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie a Municipiului Bucureşti şi Ilfov. Acesta este cel mai important eveniment anual al medicilor de familie. Printre temele abordate la conferinţă se vor afla profilaxia bolilor şi disfuncţionalităţile din cabinetele medicale.


OBEZITATE. Cercetătorii de la Institutul suedez Karolinska au descoperit o proteină care joacă un rol fundamental în formarea celulelor grase, informează AFP. Descoperirea proteinei TRAP deschide calea punerii la punct a unui nou tratament contra obezităţii. Studiul, bazat pe culturi de celule umane, a demonstrat că pacienţii suferind de obezitate prezintă un nivel crescut de proteine TRAP. Cercetătorii studiază în continuare posibilitatea obţinerii unui tratament care să inhibe activitatea acestor proteine.


GENE. Cât de fericiţi suntem în viaţă depinde în mare măsură de genele cu care ne-am născut, susţin cercetătorii britanici. Studiul lor, publicat în revista medicală Psychological Science, arată că genele controlează trăsăturile de personalitate şi gradul de fericire, contrar opiniei altor specialişti, care susţin că ele sunt dobândite. Specialiştii de la Universitatea Edinburgh au analizat influenţa factorilor genetici la 900 de perechi de gemeni.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă