x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Mar 2008   •   00:00

10 martie 2008



RECUNOAŞTERE. SMURD Mureş a primit primul certificat ISO pentru servicii medicale de urgenţă din România, de la organismul de certificare din Germania TUV Rheinland. Certificatul ISO 9001 este o garanţie pentru calitatea serviciului oferit. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care a înfiinţat SMURD în România, a precizat că acest certificat ISO înseamnă recunoaşterea calităţii tuturor acestor servicii la standardele cerute de Uniunea Europeană.


PREMATURI. Aproape 40% dintre copiii născuţi înainte de termen au deficienţe fizice şi intelectuale la vârsta de 5 ani, arată un studiu publicat în revista britanică The Lancet. "Fiecare săptămână de sarcină în plus permite reducerea riscului acestor deficienţe", a subliniat dr Beatrice Larroque. În Europa, 1,1%-1,6% dintre nou-născuţi sunt prematuri aduşi pe lume înainte de 33 de săptămâni de sarcină (7 luni). Aceştia prezintă cele mai mari riscuri de a rămâne cu deficienţe fizice şi intelectuale.


HIPERTENSIUNE. Un vaccin contra hipertensiunii arteriale a înregistrat rezultate promiţătoare la testele clinice efectuate recent, informează AFP. Vaccinul CYT006-AngQb a fost testat pe 72 de pacienţi cu hipertensiune moderată şi uşoară. 24 de pacienţi au fost vaccinaţi cu o doză de 300 g, 24 – cu 100 g, iar 24 – un placebo. Autorii au observat scăderea tensiunii arteriale în rândul pacienţilor care au primit cea mai mare doză.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă