x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Mar 2008   •   00:00

24 martie 2008



CANCER. Un nou tratament împotriva cancerului renal a fost lansat pe piaţa farmaceutică din România. Tratamentul (sunitinib malat) împiedică dezvoltarea tumorii, înmulţirea celulelor tumorale şi inhibă dezvoltarea vaselor de sânge care hrănesc tumoarea. Cancerul renal reprezintă 2% din totalul afecţiunilor oncologice la adulţi, anual fiind înregistrate 1.300 de cazuri noi şi aproape 650 de decese din cauza acestei maladii, a arătat dr Mircea Dediu, de la Institutul Oncologic Bucureşti.


REGULAMENT. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis introducerea unui regulament de comunicare între spitale şi presă. În urma incidentului dintre jurnalişti şi oamenii de pază de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", ministrul a realizat că managerii de spitale trebuie instruiţi să dezvolte comunicarea cu presa. Regulamentul de comunicare publică va fi gata într-o lună, urmând să fie supus dezbaterii publice.


VIROZE. Spitalele de copii din Bucureşti înregistrează un număr crescut de viroze respiratorii în ultima perioadă. La camera de gardă a Spitalului de Copii "Marie Curie" din Capitală sunt consemnate 300 de solicitări pe zi. Medicii spun că numărul copiilor cu viroze respiratorii aproape s-a dublat în ultima perioadă. Din cauza numărului mare de internări există saloane unde copiii stau câte doi în pat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă